John Semding geniet van de soep terwijl Michel een volgend bakje inschept. Cokky Smeding houdt niet van die soep maar wel van een praatje met buurtbewoners.
Volledig scherm
PREMIUM
John Semding geniet van de soep terwijl Michel een volgend bakje inschept. Cokky Smeding houdt niet van die soep maar wel van een praatje met buurtbewoners. © Dirk Jan Gjeltema

Erwtensoep zorgt voor sociaal contact op straat in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - De erwtensoep smaakt goed, is ook goed gevuld, zo zeggen John Smeding en Wilfred Krauwel. De laatste: ,,Fantastisch. Bijna een tien met een griffel.” Het gaat om soep die zaterdagmiddag wordt uitgedeeld in de Westerscheldestraat in Oost-Souburg aan buurtbewoners en passanten. 

 1. Gors wil dat elke cliënt zich, ondanks corona, zo goed mogelijk kan ontplooien

  Gors wil dat elke cliënt zich, ondanks corona, zo goed mogelijk kan ontplooien

  KOUDEKERKE - Vivian van Horik kan weer elke dag naar de sportschool. Tot vijf november mocht de Koudekerkse (23) daar niet komen van Gors, de organisatie die zorg en ondersteuning biedt aan haar en anderen met een hersenletsel of beperking. Gors vreesde een extra risico op corona. Mede door de inzet van Vivians moeder, besloot de zorgorganisatie een uitzondering te maken voor Vivian. En dat smaakt naar meer.
 1. Wie heeft uil Fibi gezien?
  Play

  Wie heeft uil Fibi gezien?

 2. Middelburg heeft nu de kleinste bioscoopzaal van Nederland
  Play

  Middelburg heeft nu de kleinste bioscoop­zaal van Nederland