Volledig scherm
Lein en Lenie Lievense met de oorkonde die ze kregen van burgemeester Van der Zwaag. © Ruben Oreel

Ernstig zieke Lein Lievense benoemd tot ereburger van gemeente Veere

ZOUTELANDE - Lein Lievense is vrijdagmorgen benoemd tot ereburger van de gemeente Veere. In het bijzijn van zijn familie kreeg hij de onderscheiding uit handen van burgemeester Van der Zwaag van de gemeente Veere. 

 ,,Dat hij de onderscheiding krijgt is erg bijzonder'', zegt Chris Simons namens de organisatie van de Kustmarathon. ,,Er zijn maar weinig mensen die deze titel dragen.'' Ook zijn vrouw Lenie werd benoemd tot ereburger.

Het ereburgerschap is een exclusieve onderscheiding voor een langdurige en uitzonderlijke inzet voor de gemeente. 

Lein Lievense is ernstig ziek en er is geen zicht meer op herstel. De grondlegger van de Kustmarathon hoopt zaterdag toch bij de start van de wedstrijdmarathon aanwezig te zijn. In eerste instantie was het de bedoeling dat hij via een videoboodschap de lopers zou toespreken, maar als zijn gezondheid het toelaat komt hij toch zelf naar Burgh-Haamstede. 

De Kustmarathon gaat vrijdagavond van start met de Ladiesrun.

Volledig scherm
Lein Lievense in 2017. © Frank Husslage
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuwse bomen nog zo groen als gras, en dat is best bijzonder
    PREMIUM

    Zeeuwse bomen nog zo groen als gras, en dat is best bijzonder

    VLISSINGEN - De bladeren aan de abelen langs het kanaal door Walcheren tussen Vlissingen en Middelburg zijn nog gifgroen. En dat is opmerkelijk voor deze tijd van het jaar. Ook in de Zeeuwse bossen zitten nog volop groene bladeren aan de bomen. ,,Het lijkt alsof de sapstroom die de bomen van voedsel voorziet nog niet in winterrust is gekomen”, zegt boswachter Karel Leeftink van Staatsbosbeheer. ,,En dat is toch wel bijzonder.”