Volledig scherm
Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). © Ministerie van Veiligheid en Justitie

Elke LPV'er heeft een Verklaring Omtrent Gedrag

VLISSINGEN - Alle dertien kandidaten op de kieslijst van de Lokale Partij Vlissingen hebben een speciale Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Na de VVD, waar VOG’s onderdeel van het landelijk beleid zijn, is de LPV de tweede partij in Vlissingen die zulke verklaringen laat opmaken van hun kandidaat-raadsleden. 

Het duurde daardoor lang voordat de LPV met de kieslijst naar buiten kwam. Pas in januari, een maand nadat de overige dertien meedingers naar de Vlissingse bestuurszetels hun mensen bekend hadden gemaakt.

De VOG’s zijn opgesteld rond het profiel ‘politieke ambtsdragers’. De LPV wilde die VOG’s om zeker te zijn dat alleen kandidaten met ‘goed gedrag’ op de lijst komen. Een raadslid kan immers een strafblad hebben, dat is geen beletsel voor die functie. Een kandidaat moet minimaal 18 jaar worden in de komende raadsperiode, niet uitgesloten zijn van het kiesrecht en binnen de gemeentegrenzen wonen.

Er wordt binnen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten wel hardop nagedacht over de noodzaak van een VOG. De voornaamste reden is vrees voor de vermenging van onderwereld met de bovenwereld.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Open atelier Lucy de Graaf in Kapel van Hoogelande

    Open atelier Lucy de Graaf in Kapel van Hoogelande

    VLISSINGEN - Kunstschilder Lucy de Graaf gaat aan het werk in de Kapel van Hoogelande, tussen Middelburg en Biggekerke. Van maandag 20 tot en met woensdag 29 augustus houdt ze daar open atelier. Ze werkt aan grote doeken, waarmee ze in de loop van de publieksdagen de hele ruimte wil bekleden. Ze geeft, zoals ze dat zelf zegt, ,,vorm aan grote menselijke emoties in basale figuren die stevig met de aarde verbonden zijn. Het kleurenpalet sluit aan bij de kleuren in de kapel.''