Volledig scherm
© ThinkStock

Eis tegen verdachten verkrachting Middelburgse: 36 en 9 maanden cel

live tweetsMIDDELBURG - Twee mannen die ervan verdacht worden in juni 2017 een Middelburgse vrouw verkracht te hebben, hoorden celstraffen tegen zich eisen. Een derde verdachte, een 16-jarige Middelburger, staat voor de kinderrechter. Onze verslaggever is daar bij en doet via Twitter verslag uit de rechtzaal.

De officier van Justitie wil dat de 20-jarige Middelburger A. M., één van de hoofdverdachten, 36 maanden de cel in gaat. Oost-Souburger A.G., ook 20, zou negen maanden moeten zitten.

A.M. en de minderjarige worden beschouwd als de hoofddaders: zij zouden de vrouw hebben verkracht, bedreigd, mishandeld en gegijzeld. G. zou er volgens verklaringen van het slachtoffer 'hebben bijgestaan'. Hem wordt medeplichtigheid verweten. Een en ander zou gebeurd zijn in een kamer van een Middelburgs hotel waar M. verbleef. M. en het slachtoffer kenden elkaar.

M. zou haar hebben gebeld met de mededeling dat hij 'iets voor haar had' en dat ze naar zijn hotelkamer moest komen. Daar trof ze tegen haar verwachting in het drietal aan. Daar zouden ze met de nodige drank en softdrugs een 'pikant spel' hebben gespeeld en zouden M. en de minderjarige zich aan haar hebben vergrepen. 

De drie ontkennen niet dat er sprake is geweest van seksuele handelingen, maar volgens hen was er geen sprake van dwang.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement