Volledig scherm
De winnaar van het winnende lot is inmiddels gevonden. © René Hoonhorst

Eigenaar van prijswinnend Vlissings lot meldt zich alsnog en krijgt 50.000 euro

VLISSINGEN - De zoektocht van de Staatsloterij naar degene die vorig jaar 50.000 euro won bij de Oudejaarstrekking, heeft succes gehad. De prijswinnaar, die het lot kocht bij de Primera in Vlissingen, heeft zich gemeld.

De winnaar belde maandag al naar de Staatsloterij, naar aanleiding van publiciteit in de PZC. Toen de loterij de zoektocht dinsdag officieel begon, was dus al duidelijk dat iemand het recht op de prijs claimde. Toen was nog niet zeker of dat daadwerkelijk ook de winnaar was. Dat blijkt, na een grondige controle van het lot, nu wel het geval.

Het grote bord dat sinds dinsdagochtend bij de Primera staat, blijft nog een week staan. Er komt vandaag wel een nieuwe tekst op, met het nieuws dat de eigenaar is gevonden.

De Staatsloterij zoekt ook nog naar de winnaars van vijf auto's. Die hebben zich nog niet gemeld. Het recht op de prijzen verloopt eind dit jaar. 

 1. Handgegeschreven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal
  PREMIUM

  Handge­geschre­ven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal

  MIDDELBURG - Wim Sanderse schreef zaterdag tien brieven in verschillende talen naar tien regeringsleiders. In elke handgeschreven brief vroeg de Middelburger aan president Xi Jinping van China en gouverneur Mauricio Vila Dosal van Yacatán Mexico om politieke gevangenen vrij te laten of op een andere manier iets te doen voor mensen die in de verdrukking zitten. Hij had ook voorgedrukte brieven kunnen ondertekenen die klaar lagen op een tafel in de Zeeuwse Bibliotheek. Maar hij koos ervoor ze zelf te schrijven. ,,Dat is veel persoonlijker. Ik hoop dat dit nog meer effect heeft.”
 2. Veere wil kamerverhuur legaliseren maar stuit nog op juridische problemen
  PREMIUM

  Veere wil kamerver­huur legalise­ren maar stuit nog op juridische problemen

  DOMBURG - De gemeente Veere wil alle illegale kamerverhuur aan toeristen legaliseren. Juristen zoeken momenteel uit op welke manier dat haalbaar is zonder dat de gemeente te maken krijgt met een groot aantal rechtszaken. Ze hebben tot nu toe nog niet zo’n regeling kunnen bedenken, zo blijkt uit een notitie van het dagelijks bestuur van de gemeente. Daarom is er meer tijd nodig. Het college hoopt in januari met een gedegen voorstel te komen dat standhoudt bij rechtbank en Raad van State. Wethouder Arie Schot: ,,We willen geen juridisch geklier.”