214 zwemmers aan de start van de zwemtocht Westkapelle-Zoutelande.
Volledig scherm
214 zwemmers aan de start van de zwemtocht Westkapelle-Zoutelande. © Dirk Jan Gjeltema

Eerste zeezwemtocht een feit, komt er een vervolg?

WESTKAPELLE - Geen tijdswaarneming. Geen winnaar. Dus ook geen prijzen. Toch doken 214 zwemmers woensdagavond het water in bij strandpaviljoen De Branding voor de zwemtocht Westkapelle-Zoutelande. De eerste tocht van het jaar in open water. ,,Voor herhaling vatbaar”, aldus Thierry Potin van stichting Zwemmen Langs Walcheren. 

 1. Groentewinkel Bosschaart stopt. ‘Het is goed geweest'.
  PREMIUM

  Groentewin­kel Bosschaart stopt. ‘Het is goed geweest'.

  KOUDEKERKE - Aan alles komt een einde, zo zegt Corrie Bosschaart. Vanaf vandaag, zaterdag 21 mei, verkoopt de 75-jarige dan ook geen aardappelen, asperges en aardbeien meer vanuit het winkeltje aan de Vlissingsestraat tussen Koudekerke en Vlissingen. Ze zegt dat haar klanten het jammer vinden dat ze stopt. ,,Maar het is op mijn leeftijd niet meer te doen.” Ze vertelt dat ze de afgelopen vier weken alleen in de winkel stond. ,,En dat was echt te zwaar.”
 2. Rechtse coalitie Veere kiest voor links woningbouwprogramma
  PREMIUM

  Rechtse coalitie Veere kiest voor links woningbouw­pro­gram­ma

  Erfpacht, zelfbewoningsplicht, voorrang voor eigen inwoners, meer sociale huurwoningen. Het zijn niet enkele actiepunten van een paar linkse partijen maar ze staan vermeld in het coalitieakkoord van ChristenUnie, Hart Voor Veere, SGP en VVD. Die vier ‘rechtse’ partijen willen er met deze en andere maatregelen voor zorgen dat er in de gemeente Veere meer betaalbare woningen beschikbaar komen voor de eigen inwoners.