Eind april vorig jaar werden struikelstenen geplaatst in Terneuzen. Bij de plaatsing worden vaak steentjes gelegd om de doden te eren en om aan te geven dat men langs is geweest.
Volledig scherm
Eind april vorig jaar werden struikelstenen geplaatst in Terneuzen. Bij de plaatsing worden vaak steentjes gelegd om de doden te eren en om aan te geven dat men langs is geweest. © Boaz Timmermans

Eerste Struikelstenen worden gelegd bij voormalige adressen vermoorde Joden in Vlissingen

VLISSINGEN - Stichting Struikelstenen Zeeland plaatst op donderdag 13 juni zes herdenkingsstenen voor Joodse inwoners van Vlissingen die in de Tweede Wereldoorlog vermoord zijn. Het zijn struikelstenen (Stolpersteine), keien met een messing plaatje met daarop de naam, geboortejaar en -plaats en sterfdatum.

0 reacties

  1. Ans Branderhorst (80): ‘Ik ben een beetje Zoutelander geworden na 60 jaar vakanties hier’
    PREMIUM
    Zomerserie: De Standplaats

    Ans Brander­horst (80): ‘Ik ben een beetje Zoutelan­der geworden na 60 jaar vakanties hier’

    ZOUTELANDE - Ans Branderhorst (80) uit Waalwijk huurt ieder jaar één of meerdere keren een huisje op Vakantiepark Zee, Bos en Duin in Zoutelande. Het is al sinds 1962 haar favoriete stek. Ans twijfelde dit jaar of ze nog wel naar Zoutelande zou gaan. ,,Maak de 60 jaar gewoon vol”, zei haar dochter Marianne. Ans geniet nog één keer volop van Zoutelande en viert haar vakantiejubileum met kinderen, klein- en achterkleinkinderen.