Volledig scherm
© stock.xchng

Eerste concertroute Zoutelande brengt publiek aan de wandel

ZOUTELANDE - Soul naast Bach, barok versus kleinkunst; een rijk geschakeerd aanbod moet de eerste editie van Concertroute Zoutelande op de kaart zetten. Drie concerten op drie locaties.

Het publiek verkast zondag van de ene plek naar de ander. Met als begin en eindpunt de Catharinakerk. "Wij willen iets anders, iets meer dan de bekende concerten in de Catharinakerk. Dat is eigenlijk altijd klassieke muziek." Met 'wij' bedoelt Molenaar de nieuwe commissie die de organisatie van het muzikaal evenement op zich heeft genomen. "De route biedt een combinatie van lichte muziek en klassiek. Zo hopen we te verrassen. Te beroeren en te ontroeren ook. Het is wel onze bedoeling er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken."

De tour begint in de Catharinakerk (14.00 uur). Een derde van het publiek wandelt, onder begeleiding van een gids, naar Middendorp. Daar zingt de uit Zoutelande afkomstige zangeres/actrice Daniëlle Lous pop-, soul- en kleinkunstliedjes, begeleid door pianist Arthur Postma. Een tweede groep gaat naar het nieuw dorpshuis De Soute Schakel, waar het koperkwartet van Luctor & Emergo oude muziek ten gehore brengt. De derde groep blijft in de Catharinakerk. Organist René Molenaar speelt Bach en fluitiste Marianne Loof brengt werk van Vivaldi en Händel. De concerten duren ieder een half uur. Na afloop, rond 17.00 uur, is er in de Catharinakerk gelegenheid om na te praten.

Kaarten voor de Concertroute kosten tien euro per persoon.