Op de gevel van een winkelpand op de hoek van de Reigerstraat en de Korte Delft in Middelburg is een gedicht van Marcel Koopman geschilderd. Op deze gevel stond een gedicht van Andreas Oosthoek, maar dat wordt verplaatst naar een gevel in de Breestraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de gevel van een winkelpand op de hoek van de Reigerstraat en de Korte Delft in Middelburg is een gedicht van Marcel Koopman geschilderd. Op deze gevel stond een gedicht van Andreas Oosthoek, maar dat wordt verplaatst naar een gevel in de Breestraat. © Dirk-Jan Gjeltema

Eerherstel voor stadsdichters van Middelburg

MIDDELBURG - Een  prominente plek verdienden de stadsdichters van Middelburg; in het hart van de stad, aan de voet van de Lange Jan. Maar voetgangers gingen achteloos voorbij aan de stoeptegels met namen en dichtfragmenten, vrachtwagens reden ze aan gruzelementen. Eerherstel krijgen ze op de hellingbaan naar de bibliotheek.

  1. Vuurwerkshow Zoutelande lijkt geen recept voor toekomstige jaarwisselingen: ‘Zoiets kan op de meeste plekken niet’
    PREMIUM
    video

    Vuurwerk­show Zoutelande lijkt geen recept voor toekomsti­ge jaarwisse­lin­gen: ‘Zoiets kan op de meeste plekken niet’

    ZOUTELANDE - Carlo Rotte van het Vuurwerkpaleis in Meliskerke keek zaterdagavond tevreden toe hoe enkele honderden mensen in de Langstraat in Zoutelande van zijn vuurwerkshow genoten. Binnen 10 minuten knalde 270 kilo aan kruit de lucht in. Hij hoopt dat mensen met de jaarwisseling weer zelf mogen knallen, want een show als deze met oud en nieuw? Hij ziet het niet gebeuren.