Een rondje met de wijkagent: ‘Coronaspugers hebben we hier nog niet gehad’

videoMIDDELBURG - Niemand die dinsdagmiddag moeilijk doet als wijkagent Theo Meijboom hem bij het Meiveld in Middelburg aanspreekt. Natuurlijk klitten ze niet in grote groepen samen en houden ze de verplichte afstand van anderhalve meter aan; goed dat de politie er op let. Meijboom dankt de voorkomende en welwillende houding aan de ‘wittebroodsweken’ van de coronamaatregelen.

,,De maatregelen gelden om niet in groepen naar buiten te gaan en anderhalve meter afstand te houden, gelden net en mensen zijn er zich van bewust dat het voor hun eigen en andermans bestwil is. De meesten houden uit zichzelf al afstand”, merkte Meijboom de afgelopen tijd. Hij heeft de afgelopen week een paar keer wat groepjes jongeren gewaarschuwd, die op diverse hangplekken bij elkaar zaten. Tot nu toe ontmoette hij alleen begrip, ook al omdat hij niet direct met het bonnenboekje zwaait.

  1. 12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    MIDDELBURG - De twee 12-jarige jongens uit Middelburg die gisteravond zijn aangehouden voor het bestelen van een 11-jarige jongen met geweld hebben nog meer op hun kerfstok. Terwijl ze door de politie werden gezocht, beroofden ze ook nog eens twee jongens van hun frietjes en milkshake. Het onderzoek loopt nog, maar de twee worden verdacht van het plegen van beroving met geweld en poging beroving.