Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Eén op zeven Vlissingse baby's geboren in éénoudergezin

VLISSINGEN - In de gemeente Vlissingen worden relatief veel kinderen geboren in een huishouden waarin de moeder er alleen voor staat. 

Eén op de zeven kinderen (16 procent) in Vlissingen kwam vorig jaar ter wereld binnen een éénouderhuishouden. Dat komt in deze gemeente ruim twee keer zo vaak voor als gemiddeld in de rest van Zeeland. Ook landelijk gezien is dit een hoog percentage.

Landelijk gaat het om 9 procent van de kinderen, in Zeeland om 7 procent. In absolute aantallen ging het om 242 van de 3378 Zeeuwse pasgeborenen.

Binnen Zeeland bestaan enorme verschillen, zo blijkt uit cijfers van het CBS. In Veere ging het vorig jaar om net geen 1 procent om een éénnouderhuishouden. In Middelburg en Terneuzen liggen de percentages op  10,1 en 9,8 procent. 

Verreweg de meeste Zeeuwse kinderen (66 procent) werden vorig jaar geboren bij getrouwde stellen, ruim een kwart bij een ongehuwd stel. Landelijk zijn naar verhouding minder stellen officieel getrouwd als ze een kind krijgen. Opvallend is dat in de gemeente Sluis bijna de helft van de koppels met een pasgeboren baby wel samenwoont, maar niet getrouwd is.