Volledig scherm
© Thinkstock

Een kijkje nemen in de vondelingenkamer van Middelburg

MIDDELBURG - Wie altijd al nieuwsgierig is geweest naar de vondelingenkamer in Middelburg, kan er vrijdag 18 november een kijkje gaan nemen.

De vondelingenkamer is bedoeld voor vrouwen, die niet voor hun kindje kunnen zorgen en geen beroep durven doen op reguliere hulpverlening, omdat dat niet anoniem kan. Om erger te voorkomen - er worden in Nederland jaarlijks meerdere baby's levend en dood gevonden -, kunnen vrouwen hun baby hier wél anoniem achterlaten.

Tegenstanders

De stichting heeft een hoop tegenstanders, omdat kinderen het recht hebben te weten waar ze vandaan komen. Maar de Beschermde Wieg zet hun recht op leven op de eerste plaats. Of er sinds de opening van de Zeeuwse vondelingenkamer in juni 2015 al eens een kindje is achtergelaten, wordt vanwege privacyredenen niet gezegd.

Gesprek

Behalve het bekijken van de vondelingenkamer, kunnen bezoekers ook in gesprek gaan met de mensen achter de stichting. Door meer informatie te verspreiden, hoopt de Beschermde Wieg bewustzijn te creëeren over de grote groep kwetsbare vrouwen die hun kindje - om welke reden dan ook - niet bij zich kunnen houden.

De open dag wordt gehouden op 18 november, van 13.00 tot 15.00 uur. De kamer is te herkennen door het naambord van de stichting in een brandgang aan de Willem Barentszstraat in Middelburg.