Volledig scherm
Fietsers op de Trekdijk bij Nieuw- en Sint Joosland. © Ruben Oreel

Ecorys steunt claim Middelburg over noodzaak bedrijventerrein Trekdijk

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Bureau Ecorys steunt de claim van de gemeente Middelburg dat het bedrijventerrein Trekdijk nodig is. Alleen daar is genoeg ruimte om vooral logistieke bedrijven de ruimte te bieden die ze nodig hebben.

Dat blijkt uit een rapport dat Ecorys heeft gemaakt op verzoek van de gemeente. Ecorys stelt dat de meeste vraag naar bedrijfsgrond is te verwachten op Arnestein. Daar zitten nu logistieke bedrijven die willen uitbreiden. Op Arnestein hebben ze die mogelijkheid echter niet en dus zoeken ze die elders. Maar, constateert Ecorys, op Walcheren is die ruimte er niet. Er zijn geen kavels van twee hectare of meer. Alleen de Trekdijk - dat achttien hectare groot moet worden - kan in die behoefte voorzien.

Met het rapport van Ecorys in de hand gaat Middelburg opnieuw met Veere en Vlissingen in gesprek over een Walcherse visie op bedrijventerreinen. De afgelopen jaren liepen die gesprekken steeds stuk op onenigheid over de gemeentelijke eigenbelangen. Middelburg houdt vast aan de Trekdijk en Vlissingen ziet dat als ongewenste concurrentie. Middelburg hoopt nu duidelijk te maken dat de Trekdijk geen lokaal maar een regionaal (Walchers) belang dient.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement