Volledig scherm
© pixabay.com

Dwangverpleging voor Souburger met jaar verlengd

MIDDELBURG - De 45-jarige Oost-Souburger die in 2008 werd veroordeeld tot vijf jaar celstraf en tbs met dwangverpleging blijft vooralsnog onder het regime van de dwangverpleging.

De Middelburgse rechtbank heeft dinsdag beslist dat die dwangverpleging met één jaar moet worden verlengd. Volgens de behandelaars 'doet hij het goed' en worden er voorbereidingen getroffen op hem met proefverlof te kunnen laten gaan. De reclassering is inmiddels ingeschakeld om een rapport over de mogelijkheden daartoe op te stellen.

De Souburger werd destijds veroordeeld voor het stelselmatig mishandelen en seksueel misbruiken van zijn stiefdochter, het eveneens mishandelen van zijn partner en het vervaardigen van (kinder)porno. De misdrijven vonden plaats van 2000 tot en met medio 2007.

Zowel de toen zevenjarige stiefdochter als zijn partner werd dagelijks mishandeld en drie keer per week, zeven jaar lang, misbruikte hij het meisje op de meest gruwelijke, extreme en vernederende manieren. Als hem tijdens het misbruik iets niet beviel, werd het kind letterlijk het bed uit getrapt en gedwongen op haar knieën op de grond te zitten.

De laatste twee jaar werd ook zijn partner gedwongen aan zijn uitspattingen deel te nemen en alleen of samen met hem het meisje seksueel te misbruiken.