De kwallen op het strand bij Vlissingen.
Volledig scherm
De kwallen op het strand bij Vlissingen. © Lena Schreijenberg

Duizenden kwallen op Vlissingse strand: ‘Ze zijn erg vroeg dit jaar’

POLLVLISSINGEN  - Lena Schreijenberg wist niet wat ze zag toen ze op het strand tussen Vlissingen en Dishoek liep.  Langs de vloedlijn lagen misschien wel duizenden kwallen.  Ze maakte er meteen een foto van.  Volgens bioloog Theodoor Braaksma van NatuurAvontuur gaat het om oorkwallen. ,,Ze zijn erg vroeg dit jaar, want het water is nogal koud. Ze zijn meegenomen door de wind. Spijtig voor die dieren,want ze zijn nu dood.”

 1. Zwarte Piet verdwijnt bij sintvieringen op Zeeuwse basisscholen: ‘Dit valt niet meer uit te leggen’
  poll

  Zwarte Piet verdwijnt bij sintvierin­gen op Zeeuwse basisscho­len: ‘Dit valt niet meer uit te leggen’

  VLISSINGEN – Zwarte Piet verdwijnt tijdens de sintvieringen van zeker zestig basisscholen op de Bevelanden en Walcheren. Vier scholenkoepels – Albero, Omnis, Archipel en Onze Wijs - hebben besloten dat Sinterklaas dit jaar alleen nog vergezeld wordt door pieten met andere kleuren. De scholen van Archipel en Albero schaffen op termijn zelfs de hele figuur ‘piet’ af.
 2. Burendag valt in het water, maar Repair Café Middelburg werkt gewoon door

  Burendag valt in het water, maar Repair Café Middelburg werkt gewoon door

  MIDDELBURG - Het ene na het andere evenement moest zaterdag vanwege storm Odette worden afgelast. En dat terwijl het nationale Burendag was. De fruitoogst bij Hof ter Veste, die was gepland als onderdeel van Burendag, ging vanwege het weer niet door. Bij het Repair Café Middelburg kon een gepland burendag-evenement – het maken van wonderfoons voor dementerende mensen – wel doorgaan, maar hier bleek een ander probleem…
 3. Zeeuwse overheden leggen zich neer bij stroomkabel door het Veerse Meer

  Zeeuwse overheden leggen zich neer bij stroomka­bel door het Veerse Meer

  MIDDELBURG - Boeren, grondeigenaren en natuurbeschermers voelen er niks voor, maar de provincie en belanghebbende gemeenten kiezen toch voor een stroomkabel dwars door het Veerse Meer. Het tracé is één van de drie routes die het Rijk overweegt om stroom van het toekomstige windpark IJmuiden Ver naar het hoogspanningsstation in Borssele te transporteren. Van de drie blijkt de route door het Veerse Meer het goedkoopst en technisch de minst moeilijke.
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement