Volledig scherm
fietsendief © Thinkstock

Duitsers slachtoffer van e-fietsendieven in Oostkapelle

OOSTKAPELLE - Rondom de Duinweg bij Oostkapelle worden momenteel opvallend veel elektrische fietsen gestolen. Het gaat volgens woordvoerder Willem-Jan Uytdehage van de politie vooral om elektrische mountainbikes. De slachtoffers zijn in bijna alle gevallen vakantievierende Duitsers. ,,Dat weten de daders natuurlijk niet. Maar mogelijk gaan de slachtoffers, omdat ze hier vakantie vieren, wat minder zorgvuldig met hun fietsen om en zetten ze ze niet goed genoeg vast.”

Om de daders op te sporen houdt de politie de laatste dagen extra controles en worden ook busjes aangehouden om te kijken of daarin misschien gestolen fietsen worden vervoerd. Tot nu toe leverde dat niets op.

Uit de gegevens van de politie blijkt dat sinds 24 mei al zeven elektrische (terrein)fietsen zijn gestolen. Uytdehage noemt dat opvallend, omdat de maanden daarvoor er geen enkele aangifte is van een diefstal van een fiets uit dat gebied.

Volgens de woordvoerder blijkt dat er in heel Zeeland de laatste tijd meer elektrische fietsen dan ‘gewone’ worden gestolen. Dat komt volgens hem omdat ze nu eenmaal meer opbrengen op de zwarte markt. ,,Ze vormen een zeer aantrekkelijk verdienmodel.” Hij raadt fietsbezitters aan om een fiets altijd goed vast te zetten. Niet alleen op slot maar ook met een stevige ketting of kabel vastzetten aan een boom, paal, hek of iets anders zodat ze niet makkelijk zijn mee te nemen. ,,Ook is het heel verstandig de accu en/of de fietscomputer mee te nemen als je je fiets ergens zet. Dan is het voor dieven minder aantrekkelijk om het voertuig te stelen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement