De muur op de kruising van de Spuistraat (het kunstwerk) en de Coosje Buskenstraat (rechts met de onder het afdakje nestelende duif aan het pand) staat er nog.
Volledig scherm
De muur op de kruising van de Spuistraat (het kunstwerk) en de Coosje Buskenstraat (rechts met de onder het afdakje nestelende duif aan het pand) staat er nog. © Lex de Meester

Duif in Aldi-slooppand is beschermd en mag niet gestoord worden

VLISSINGEN - De mural die prijkt aan de Spuikomweg in Vlissingen, is voorlopig nog wel even te zien. De broedende duif die daar woensdag minuten voordat de muur tegen de vlakte zou gaan werd ontdekt, is beschermd. 

 1. Groentewinkel Bosschaart stopt. ‘Het is goed geweest'.
  PREMIUM

  Groentewin­kel Bosschaart stopt. ‘Het is goed geweest'.

  KOUDEKERKE - Aan alles komt een einde, zo zegt Corrie Bosschaart. Vanaf vandaag, zaterdag 21 mei, verkoopt de 75-jarige dan ook geen aardappelen, asperges en aardbeien meer vanuit het winkeltje aan de Vlissingsestraat tussen Koudekerke en Vlissingen. Ze zegt dat haar klanten het jammer vinden dat ze stopt. ,,Maar het is op mijn leeftijd niet meer te doen.” Ze vertelt dat ze de afgelopen vier weken alleen in de winkel stond. ,,En dat was echt te zwaar.”
 2. Rechtse coalitie Veere kiest voor links woningbouwprogramma
  PREMIUM

  Rechtse coalitie Veere kiest voor links woningbouw­pro­gram­ma

  Erfpacht, zelfbewoningsplicht, voorrang voor eigen inwoners, meer sociale huurwoningen. Het zijn niet enkele actiepunten van een paar linkse partijen maar ze staan vermeld in het coalitieakkoord van ChristenUnie, Hart Voor Veere, SGP en VVD. Die vier ‘rechtse’ partijen willen er met deze en andere maatregelen voor zorgen dat er in de gemeente Veere meer betaalbare woningen beschikbaar komen voor de eigen inwoners.