Volledig scherm
Winnaar Jasper van der Maas op camping de Karnemelksehoek © Martijn Minderhoud

Druk weekend voor ringrijders

MELISKERKE - Traditioneel een druk weekend in de Ringrijdersagenda: tijdens het tweede weekend van juli zijn dit jaar Aagtekerke en Meliskerke die afdelingswedstrijden rijden. In Gapinge een Sjezenwedstrijd, in Veere en Ritthem een campingwedstrijd op de Karnemelksehoek.

In Aagtekerke kwamen er 38 deelnemers aan de start. Het was een spannende en sportieve strijd die gewonnen werd door Petra Coppoolse met 27 van de 30 ringen. Voor Petra was het dagklassement alleen niet genoeg, want ze wist ook de 1e beker voor zich op te eisen. De 2 beker was voor Lianna Brouwer, die ook de pollepel won en de 3e beker was voor Jorco Jobse. Ilse Maranus deed voor het eerst en wist al 2 ringen te steken van de 16. Zij moest helaas de wedstrijd staken met de middagpauze.

Meliskerke
In Meliskerke was Johnny Wisse in topvorm. Hij wist als enige, van de 34 deelnemers, 29 ringen te steken en werd daarmee dagwinnaar. Johnny vond alleen het dagkampioenschap niet genoeg, want hij won ook nog de medaille voor de meeste volgringen, de 1e beker en de pollepel. Alleen de hoofdprijzen voor de versiering nam Johnny niet mee naar huis. Danielle Clarisse won de versiering bij de overige rassen en Marco Janse bij de trekpaarden.

Veere
In Veere waren het acht sjezenkoppels van Gapinge die voor prachtig vertier zorgde. De wedstrijd ging van start en er werd ‘s morgens gestreden om de bronzen boogzweep. Dit werd een prooi voor de latere winnaars Rosanne Jobse en Paul van de Broeke. De eerste 10 beurten na de middag tellen mee voor de prijs van de ondernemers en ook hier gingen Rosanne Jobse en Paul van de Broeke mee naar huis. Ook in Veere was het dus een wedstrijd met 1 grote winnaar. Nu dan wel het koppel Rosanne Jobse en Paul van de Broeke, maar zij wonnen ook het dagklassement en de pollepel. De 1e prijs voor de versiering van de bewoners van Zorg- en Verpleegcentrum Nieuw Sanderburgh ging naar Esther Lous en Jan Jakobsen. De eerste prijs voor de versiering, gekozen door de bewoners van Veere, werd gewonnen door Marina en Kees Langebeeke.

Karnemelsehoek
Op camping de Karnemelksehoek leverde Jasper van der Maas een fantastische prestatie. Waar het de winnaars op de andere dorpen niet lukte om volle bak te steken, lukte hem dat wel. Jasper stak 30 van de 30 ringen, voor het eerst in zijn carrière, en werd daarmee dagwinnaar. Bij deze wedstrijd deden er 35 rijders mee van de verschillende afdelingen Zuid-Beveland, Nieuwland en Ritthem. Good old Leo Wabeke liet zien nog uitstekend te kunnen Ringrijden. Hij won de pollepel en wel op 10 mm.

Volledig scherm
Johnny Wisse wint de afdelingswedstrijden in Meliskerke. © Martijn Minderhoud
Volledig scherm
De tabel met uitslagen van de wedstrijden op camping de Karnemelksehoek. © Martijn Minderhoud