Duizenden migranten en vluchtelingen zitten vast op het Griekse eiland Lesbos. Daar zitten ook minderjarigen bij zonder ouders.
Volledig scherm
PREMIUM
Duizenden migranten en vluchtelingen zitten vast op het Griekse eiland Lesbos. Daar zitten ook minderjarigen bij zonder ouders. © Joris Van Gennip

Druk op Middelburg neemt toe om kinderen uit Griekse kampen op te vangen

MIDDELBURG - De druk op Middelburg neemt toe om vluchtelingenkinderen uit Griekse kampen op te vangen. De gezamenlijke kerken vragen het gemeentebestuur zich aan te sluiten bij de gemeenten die al hebben gezegd die opvang te willen bieden. Bovendien is een Middelburgse een petitie begonnen met dezelfde oproep.

Diverse vluchtelingenorganisaties hebben de gemeenten gevraagd gezamenlijk, dus over het land verspreid, vijfhonderd alleenstaande kinderen een veiligere plek te bieden dan ze nu in Griekse kampen hebben. Toen de ChristenUnie begin maart aan het college vroeg daar ‘ja’ op te zeggen, reageerde wethouder Chris Dekker afhoudend: ,,Dit moet landelijk geregeld worden. Pas als het Rijk na internationale afspraken aangeeft kinderen in Nederland te willen opvangen, zijn de gemeenten aan de beurt.”

  1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
    PREMIUM
    reportage

    Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

    ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.