Volledig scherm
Het fietsje van de jongen en de auto © Ginopress

Dronken automobilist rijdt vader en zoontje (6) aan

UpdateMIDDELBURG - Een 41-jarige Middelburger en zijn zoontje (6) zijn vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Langevieleweg in Middelburg. Het jongetje en zijn vader reden op de fiets en werden frontaal geschept door de tegemoetkomende auto.

De bestuurder van de auto was dronken, zo bleek uit een blaastest. De 47-jarige man uit Roosendaal is aangehouden en zijn rijbewijs is afgenomen. Een ademanalyse wees uit dat hij meer dan twee keer de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol in in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd door de politie.

De twee slachtoffers werden per ambulance ieder naar een aparte traumahelikopter gebracht. Het kind werd vervoerd naar het Leidsch Medisch Centrum en zijn vader naar het ziekenhuis in Rotterdam. Volgens de politie is hun toestand nog steeds 'onverminderd ernstig'. 

Volgens een getuige kwam de automobilist  rond 19.15 uur met hoge snelheid aanrijden. Hij wilde een auto inhalen en kwam daardoor op de andere weghelft terecht. Hij botste frontaal de vader en zoon, die ieder op een eigen fiets reden. De slachtoffers werden door de lucht geslingerd en raakten zwaargewond. Omstanders verleenden direct eerste hulp totdat de hulpverleners arriveerden.

De verkeersongevallendienst deed langdurig onderzoek op de plek van het ongeval.

Volledig scherm
De auto (links) reed volgens een getuige met hoge snelheid. © Ginopress
Volledig scherm
De Langevieleweg © Ginopress
Volledig scherm
Vader en zoon zwaargewond na aanrijding met dronken automobilist. © Frans Bosscha
 1. ATELIER8A geeft Domburg een nieuw elan
  PREMIUM

  ATELIER8A geeft Domburg een nieuw elan

  DOMBURG - Marc Cardon is aangenaam verrast over wat hij ziet in het oude Kabelstation in Domburg. Een groep kunstenaars veranderde de afgelopen maanden een deel van dat KPN-gebouw in een atelier waar jonge kunstenaars werken, brainstormen en exposeren. De docent Frans uit Koudekerke wijst naar een zeegezicht, gemaakt door Michael Kluin, en zegt dat hij dat wel thuis wil ophangen. Hij vindt het prachtig zoals de kunstenaar de kracht van de zee en de golven heeft ‘gevangen’ op het doek. ,,Het straalt echt beweging uit.”
 1. Vorming van nieuw Veers college gaat tijd kosten

  Vorming van nieuw Veers college gaat tijd kosten

  DOMBURG - De vorming van een nieuw Veers college gaat tijd kosten. Een duidelijke voorkeur voor één coalitie is er nog niet. Informateur Wouter van Zandbrink voerde vrijdag en zaterdag een eerste serie gesprekken met vertegenwoordigers van de vijf fracties. Dat gebeurde nadat woensdag DTV de stekker uit het dagelijks bestuur trok door terug te treden. Volgens de informateur is een eerste ronde onvoldoende om al conclusies te kunnen trekken. ,,Er zijn meerdere gespreksrondes nodig”, liet hij zaterdagnamiddag weten.
 2. Voor Oranje-speler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbalclub te duur: ‘Het is zó belangrijk’
  PREMIUM

  Voor Oran­je-spe­ler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbal­club te duur: ‘Het is zó belangrijk’

  VLISSINGEN - Als Saïd Bouzambou, zoals op deze woensdagmiddag, een paar uurtjes over heeft gaat hij het liefst even naar één van de pleintjes in Vlissingen. Dan trapt hij een balletje met de plaatselijke jeugd voor wie de (zaal)voetballer – die ruim vijftig interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam achter zijn naam heeft – een voorbeeld is. Vaak voetbalt Bouzambou met jongens die al lid zijn van een vereniging. Maar heel soms komt het voor dat er ventjes tussen lopen die wel een duwtje in de juiste richting nodig hebben. ,,Dan denk ik: jij moet zo snel mogelijk lid worden van een club.’’ En dan komt het Jeugdsportfonds in beeld.
 3. Scout Neeltje uit Middelburg viert Baden Powelldag; op kamp gaan vindt ze het allerleukst
  PREMIUM

  Scout Neeltje uit Middelburg viert Baden Powelldag; op kamp gaan vindt ze het aller­leukst

  MIDDELBURG - Scouting is hartstikke leuk, zegt de achtjarige Neeltje als ze zaterdag samen met drie andere scouts van de Gouden Cirkel op de Markt in Middelburg probeert te lopen op ski’s. Vandaag vieren zij en haar scoutingvrienden de geboortedag van oprichter Baden Powell. De Middelburgse vindt vooral het op kamp gaan en dan samen slapen in een tent ontzettend leuk. Ze vertelt dat het dan soms moeilijk is in slaap te vallen omdat er zoveel te vertellen is.