Volledig scherm
© Dirk-Jan Gjeltema

Drie jaar cel voor overval in Terneuzen

MIDDELBURG - Officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk heeft donderdag tegen de achttienjarige Terneuzenaar J. M. een gevangenisstraf van drie jaar waarvan één jaar voorwaardelijk geëist. Ook zou M. een schadevergoeding van 1796 euro moeten betalen, moet hij onder toezicht van de reclassering worden gesteld en moet zijn scooter verbeurd worden verklaard.

Dat alles voor zijn aandeel in een overval die op zondag 15 november vorig jaar in Terneuzen plaatsvond. Zo tegen tienen in de avond kreeg de politie een melding dat er enkele lieden een flatwoning aan de Edvard Grieghof hadden overvallen.

Vier gemaskerde mannen waren de woning binnengedrongen, zouden de bewoner hebben mishandeld door hem te slaan en te schoppen en met een mes hebben bedreigd. De bewoner werd vastgebonden en de overvallers verlieten de woning met een laptop, playstation en bankpas. Het slachtoffer raakte als gevolg van de overval overigens niet noemenswaardig gewond.

Sinds zijn aanhouding had M. gezwegen, maar tegen de rechters wilde hij wel praten. Het begon allemaal met een van zijn medeverdachten, die nog iets had te regelen met het slachtoffer. Er zou geen geweld worden gebruikt, zo was afgesproken. Die afspraak was overigens al snel vergeten. Nadat de jongelui de woning hadden verlaten werd er nog geprobeerd met de gestolen pas te pinnen. Naast de overval wordt M. er nog van verdacht de bankpas van zijn moeder te hebben gestolen en daarmee in een supermarkt sigaretten te hebben gekocht. Ondanks dat zijn moeder hem op camerabeelden zegt te herkennen, ontkent M. De twee minderjarigen zijn al eerder door de rechtbank veroordeeld tot elk een taakstraf en een celstraf van zes weken.

Uitspraak over twee weken.