Volledig scherm
© Thinkstock

Drie illegale sekswerkers betrapt in Vlissingse huizen

VLISSINGEN - De politie heeft gisteren drie illegale sekswerkers betrapt in drie verschillende Vlissingse woningen. Dat gebeurde tijdens een controle die werd uitgevoerd door de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) in samenwerking met de wijkagent.

De politie ging bij vier huizen naar binnen om te controleren of prostituerende vrouwen zich aan de regels hielden. Met verblijfstatus en leeftijd zat het in alle gevallen goed, maar drie vrouwen beschikten niet over een escortvergunning. Met zo’n vergunning mogen vrouwen prostitueren, maar dan wel als ze op bezoek zijn bij iemand anders en niet in hun eigen huis. De politie speelt de gegevens van de vrouwen die in overtreding waren door naar de gemeente Vlissingen, die handhavend zal optreden.  Ze zijn niet aangehouden.

Volgens de politie worden woningen vaker gebruikt voor illegale prostitutie, soms in combinatie met andere criminele activiteiten. Soms is sprake van een safehouse voor criminelen en worden de huizen gebruikt als bergplaats voor wapens of drugs, of voor spookbewoning. De politie vraagt burgers zich te melden als zij het vermoeden hebben dat er illegale prostitutie plaatsvindt.