Volledig scherm
De Dorpskerk van Oostkapelle.

Dorpskerk Oostkapelle wordt
ontmoetingsplek

OOSTKAPELLE - De dorpskerk van Oostkapelle is één van de oudste gebouwen op Walcheren. Het monumentale gebouw staat aan de vooravond van een metamorfose.

Bij de Protestantse gemeente Oostkapelle leeft al langer het idee de kerk aan te passen en te verbeteren om die veel 'breder' te kunnen gebruiken. Het gebedshuis zou een ontmoetingsplaats voor dorpsbewoners kunnen zijn met ook ruimte voor optredens, exposities, lezingen of concerten. De kerkgemeente peilde de belangstelling al onder de plaatselijke verenigingen en die reageerden positief.  

De plannen voor aanpassingen omvatten de aanleg van een toiletunit bij de entree van de kerk; de vloer van de kerkzaal op gelijk niveau brengen om de toegankelijkheid te verbeteren; de banken in de kerkzaal vervangen voor stoelen en het terugdringen van energieverbruik door energiezuinige voorzieningen. De totale kosten liggen rond de 354.000 euro. Het College van rentmeesters heeft de gemeente Veere een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds gevraagd van 50.000 euro. De kerk steekt er zelf ruim 120.000 euro in en hoopt ook geld te besparen door vrijwilligers een aantal werkzaamheden te laten doen.