Volledig scherm
Wethouder Jaap Melse. © Izaäk Verkeste

Domburg smoort in autoverkeer, stadsraad pleit voor nieuwe weg

DOMBURG - Leg die rondweg maar snel aan, zegt de Domburgse kordaat. Ik ben 85 en wacht al zo lang. Ze reageert op het plan van de Stadsraad voor een nieuwe verbindingsweg.

Het verkeersprobleem van Domburg wordt maar meegezeuld en blijft zo de grootste ergernis. Dat verwijt de Stadsraad Domburg de gemeente. Dus heeft de Stadsraad een plan opgesteld voor een nieuwe verbindingsweg tussen oost- en west-Domburg; de Schams Wegelienk. Dat werd donderdagavond gepresenteerd tijdens een openbare vergadering van de stadsraad.

Verbindingsweg

Een volle zaal nam er kennis van. Luid applaus maakte duidelijk dat voor veel Domburgers de maat vol is. Het tracé van ruim twee kilometer moet ervoor zorgen dat het hart van Domburg autoluw wordt. "Domburg smoort in het autoverkeer. Verkeer dat niet in het centrum hoeft te zijn, kan er straks via die verbindingsweg omheen rijden", aldus Adri Meeuwse van de Stadsraad.

Rotonde

"De weg begint aan de oostkant op de Roosjesweg waar de gemeente een toegangsweg naar het nieuwe bedrijfsterreintje heeft gepland. Daar zou een rotonde aangelegd moeten worden. De Schams Wegelienk kan daar op aansluiten. Het tracé gaat verder in westelijke richting naar de Brouwerijweg en Krommeweg, eindigend op de Schelpweg. De verbindingsweg voert deels over bestaande infrastrucuur. Het stuk tussen de Brouwerijstraat en de Krommeweg moet nieuw aangelegd. Dat wordt misschien een lastig stukje tussen bebouwing en een minicamping. Vanaf de Krommeweg gaat het verder over de bestaande weg. De verbindingsweg eindigt op de Schelpweg."

Wethouder

"Het is een reëel plan, technisch uitvoerbaar. Geen N57, maar een 60-kilometerweg die qua inrichting past in Domburg." Hij nodigde verkeerswethouder Jaap Melse, die het plan donderdagavond ontving, alvast uit de weg te openen 'ergens tussen 2018 en 2022'.