Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Domburg krijgt nu geen rondweg

DOMBURG - Domburg krijgt voorlopig geen rondweg om de verkeersoverlast te verminderen. Er komt zelfs geen onderzoek naar. De gemeenteraad van Veere wil eerst proberen de problemen aan te pakken met betere parkeerplaatsen en een beter parkeerverwijssysteem zodat het zoekverkeer alvast uit de straten weg blijft.

De Stadsraad Domburg deed enkele weken geleden een voorstel voor een zuidelijke rondweg, zodat doorgaand verkeer richting de vakantieparken en campings richting Westkapelle uit de kern wordt geweerd. De Ondernemersvereniging Badplaats Domburg is niet tegen zo'n rondweg maar ook niet per se voor.

De VVD drong gisteravond sterk aan op een onderzoek naar een rondweg. Bert van Halderen benadrukte dat dat tegelijk uitgevoerd kan worden met de maatregelen die de gemeente toch al wil nemen in het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoers Plan. Hij verwierf alleen de steun van D66; SGP/CU, CDA, PvdA/GL en DTV vinden dat zo'n onderzoek te vroeg komt. Als de overlast minder wordt door de huidige maatregelen, heeft een onderzoek op dit moment geen zin.

Domburg krijgt nu wel betere parkeervoorzieningen en een systeem dat gasten snel en logisch verwijst naar de beste beschikbare parkeerplekken.