Volledig scherm
PREMIUM
Deze maquette zorgde voor een schok bij de leden van de klankbordgroep. Zo willen ze niet dat het Nehalenniagebied er ooit uit komt te zien. © Gemeente Veere

Domburg is blij dat ‘megalomaan’ plan voor Nehalenniagebied van tafel is

DOMBURG - Domburgers hopen dat de gemeente Veere nu echt samen met hen optrekt bij het maken van plannen voor het Nehalenniagebied. Ze zijn stom verbaasd dat de klankbordgroep donderdagavond geconfronteerd werd met een maquette waar bijna niemand zich in kan vinden. 

Een maquette met twee vernieuwde hotels, Noordzee en Zonneduin, ‘die veel te hoog boven de duinen uittorenen en samen een soort muur vormen’. Met een parkeerkelder onder de duinen die zorgt voor veel autoverkeer van het naar het gebied. En met het verplaatste Marie Tak van Poortvliet Museum, terwijl recent bleek dat het overgrote deel van de inwoners het in die vorm daar echt niet wil.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Fietse, ete, praote en luustere
    PREMIUM
    STREEKTAAL

    Fietse, ete, praote en luustere

    Het ei wat moeite gekost, mè dit jaer bin’k overtuugd geraekt van een twi-tal zâken, die ‘k lang anders zag. Saemen mee m’n vrouwe bin ik noe de gelukkige bezitter van een fiets mee ondersteuning. Lang docht ik, dâ zôies niks vô mien was, ik was er nie an toe zôgezeid. M’n vrouwe en de fietsenverkoper uut Disoek ebbe me over de streep haele. Joeng en oud kunne gewoon gebruuk maeke van de moderne mogelijkheden die d’r bin op fietsgebied. Je rie waerlijk mee vee plezier en je oeft d’r echt nie lui van t’oren. Ik wete, dâ iedere vergelieking mank haet, mè vroeger hienge mien ouwers nè Goes mee openbaer vervoer. Dat kan nog, mè ik gae mee d’n auto. Nie omda’k er an toe bin!