Volledig scherm
Het centrum van Domburg. © Ruben Oreel

Domburg en Veere in finale van verkiezing Schoonste Winkelgebied

VLISSINGEN - Zowel het centrum van Veere als dat van Domburg zit in de finale van de landelijke verkiezing van het Schoonste Winkelgebied van Nederland. In de top tien, waar ook Vlieland en Schiermonnikoog in staan, is de gemeente Veere twee keer vertegenwoordigd. Eind oktober wordt de winnaar van de titel ‘Schoonste Winkelgebied’ bekendgemaakt door NederlandSchoon.

De top 10 overtreft de gemiddelde schoonscore sinds de start van de verkiezing met een overtuigende 8,24. De bezoekers van het centrum van Domburg zijn tevreden over de aanwezigheid van het decoratieve groen in het winkelgebied. Daarnaast toont het onderzoek aan dat er niet veel sporen van vandalisme en graffiti te zien zijn. Datzelfde geldt voor Veere. Ook het feit dat de gevels van de winkels daar schoon zijn en dat er weinig onkruid in het centrum aanwezig is, telt mee. 

Voor de zevende keer op rij organiseert Stichting Nederland Schoon de verkiezing van het ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’. NederlandSchoon wil met de verkiezing de samenwerking tussen gemeenten, ondernemers en beheerders te stimuleren. Een schoon winkelgebied straalt meer gastvrijheid uit. Het winkelend publiek voelt zich hierdoor meer welkom, en daar heeft de ondernemer baat bij.

Meer informatie over de verkiezing is te vinden op www.nederlandschoon.nl