Dit is de hoogste trap van Zeeland: 115 treden omhoog, 129 naar beneden

VIDEOVALKENISSE - Wie op de camping in Valkenisse staat en snel naar strand wil, moet over flink wat doorzettingsvermogen beschikken. Verscholen tussen de bomen ligt de zwaarste duinovergang van Zeeland: 115 treden omhoog, 129 naar beneden en je bent op het strand. Ter vergelijking, de Lange Jan in Middelburg telt 208 treden. 

De hoogste trap van Zeeland.
Volledig scherm
De hoogste trap van Zeeland. © Maurice Steketee

Het is broeierig warm deze dinsdagmiddag.  Velen laten de trap vandaag links liggen, ongetwijfeld ingegeven door de code oranje die is afgegeven. Lena Jobse laat zich daar niet door afschrikken en is op weg naar haar strandhuisje. ,,Ja, je loopt wel even te blazen'', vertelt ze op de top. Ze beklimt de trap bijna dagelijks. ,,Ik woon vlakbij. Je moet wel als je naar strand wil. In het begin van het seizoen gaat het wat moeizamer, daarna worden je spieren sterker.  Ik krijg nu weer wat ritme in het klimmen.''

Ook de 78-jarige Dieter heeft die ervaring. ,,We 'trainen' iedere dag. Na twee a drie weken gaat het steeds makkelijker'', vertelt de Brit, die twee maanden in Valkenisse vertoeft.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement