Volledig scherm
Speaker Lein de Wolf werd in het zonnetje gezet voor zijn 40jaar trouwe dienst. © Martijn Minderhoud

Diny Krijger en Krijn Faasse weer sterk in de Sjees

AAGTEKERKE - De Aagtekerkse Ringrijders begonnen vrijdag aan een weekeinde vol folklore.

De vereniging reed met veertien sjezen een wedstrijd over 56 beurten. Diny Krijger en Krijn Faasse, al decennia een ijzersterk koppel, staken als enigen alle 56 ringen. Barbara Francke en Jan Geldof werden tweede en Tjirke en Ko Blaas werden derde. De vierde plaats werd gedeeld door gevestigde namen gecombineerd met verrassende goed opkomende koppels. Laura de Witte en Ard Blaas vormen er zo één, net als Karin Maranus en Johan van de Broeke. De Boerenronde werd gewonnen door Natasja de Buck en Lou Louws en de ronde op 26 mm door Tjirke en Ko Blaas.

Zoutelande

Zaterdag was het in Zoutelande tijd voor de jaarlijkse Klassementswedstrijd. Daar wordtbepaald wie volgend jaar voor Zoutelande in de verschillende klassen rijden. Bij deze wedstrijd horen ook de ringrijders van buurtvereniging Meliskerke. Broers Johnny en Ranni Wisse, rijdend voor Meliskerke, streden om de hoofdprijs. Johnny was de beste in de kamp en met 28 van de 30 ringen. De eerste beker werd gewonnen door Jos Wisse vóór Stijn de Visser en Lout Vos. Stijn de Visser won ook de jeugdbeker na een spannende kamp met Naomi Melis. De versieringsprijzen gingen naar Selina Duvekot en Edwin Maljaars bij de trekpaarden en bij de overige rassen naar Melissa Mesie, Floor Brasser en Lisa de Waele. Speaker Lein de Wolf werd in het zonnetje gezet voor zijn veertig jaar trouwe dienst.

Domburg

In Domburg was zaterdag de jaarlijkse demonstratiekamp in boerengoed op de markt. Met achttien deelnemers kreeg de wedstrijd een spannend verloop met leuke kampjes op kleine ringen tussendoor. Roel Willemse won de puntenkoers. De koppelprijs werd gewonnen door Martijn Minderhoud en gastrijder Sjaak Janse. De ommekeer op 20 mm werd gewonnen door Emiel Provoost die daar tweemaal tien mm voor moest steken. Aan het einde van de dag waren er drie rijders die alle dertig ringen staken: Emiel Provoost, Roel Willemse en Martijn Minderhoud. De laatste werd dagkampioen. Vervolgens werd de eerste beker uitgekampt. Emiel Provoost stak het rijtje af met driemaal 10 mm. Minderhoud won wel de pollepel op 10 mm. De eerste prijs voor mooiste combinatie ruiter en paard was voor Tristan de Visser.

Serooskerke

In Serooskerke moesten de sjeesrijders zaterdag in twaalf beurten 48 ringen te lijf. Nicolette Momberger en Bram Franke wonnen de eerste beker na kamp met Cora Dekker en Marco Janse op de 26 mm. Beide koppels staken 47 ringen. In de kamp stak Momberger s twee ringen, Dekker nam er maar één mee. De prijs van de Kunst en Cultuurroute is na kamp tussen dezelfde twee paren gewonnen door Cora Dekker. Het resultaat was toen andersom: Dekker haalde er twee op de 20 mm; Momberger één. Pollepel is gewonnen door Jolien en Simon van de Broeke met 30 van de 40 punten die er halen vielen.

Volledig scherm
Diny Krijger en Krijn Faasse © Martijn Minderhoud