Volledig scherm
Evenals vorig jaar is er weer een Zeepkistenrace. © Ruben Oreel

Dijkfeest Westkapelle in een nieuw jasje

VIDEOWESTKAPELLE - Kleurrijke 'kisten' met illustere namen knallen vrijdag van de Westkapelse dijk. De jaarlijkse zeepkistenrace zet de laatste dag van het Dijkfeest XL luister bij. Dijkfeest XL?

,,Inderdaad XL'', zegt organisator Ronald van de Sande van het Kasteel van Batavia. ,,Twee dagen extra. We zijn rond de tafel gaan zitten met een aantal verenigingen in het dorp. Iedereen had zijn eigen activiteiten. Die bundelen we nu deels. Samen met korfbalvereniging Stormvogels, voetbalvereniging de Noormannen en gymnastiekvereniging Hygiëa houden we daarom drie dagen Dijkfeest. Met activiteiten zowel binnen als buiten de zeedijk en er boven op. Die dijk biedt zoveel mogelijkheden. Het is een buitenpodium op een prachtige locatie, waar de Westerschelde en de Noordzee samenkomen.''

Zandbak

Het XL-feest begint morgen met een Beachvoetvolleytoernooi. Niet op het strand, maar in een grote 'zandbak' op de Zuidstraat, ter hoogte van de tank. Voor de jeugd staat er een pannakooi en is er een voetbal-spelcircuit. Donderdag staat een beachkorfbaltoernooi op het programma.

Het Dijkfeest, dat dit jaar zijn eerste lustrum beleeft, zou niet compleet zijn zonder de traditionele zeepkistenrace. Die is vrijdagmiddag. De fraai uitgedoste 'bemanningen' van de opgepimpte zeepkisten bestrijden elkaar op een aantal onderdelen. Van 'wie komt het verst' tot 'inparkeren' en de originaliteitprijs. 's Avonds is er livemuziek van de bands Mama Wilkee uit Westkapelle en De Maffooos uit Terneuzen, een dj en een vuurwerkshow.

Om alvast in de stemming te komen: kijk de video van de zeepkistenrace van vorig jaar.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
    PREMIUM
    poll / video

    Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

    VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.