Volledig scherm
PREMIUM
Een vrijwilligster haalde zes jaar terug een verdwaald hondje op. © lex de meester

Dierenambulance haalt geen gewonde dieren meer op in Vlissingen, omdat gemeente niet betaalt

VLISSINGEN - De Dierenambulance haalt - tot verdriet van een aantal gemeenteraadsleden - vanaf 1 september geen gewonde of verdwaalde dieren meer op in de gemeente Vlissingen. 

Wethouder Els Verhage liet de gemeenteraad eind vorig jaar al weten dat medewerkers van de Dierenambulance haars inziens 'fantastisch werk doen’. Maar in de gemeentelijke Nota Dierenwelzijn is aangegeven dat Vlissingen vervoer van zieke, gewonde en gevonden dieren niet als haar taak ziet. De financiële positie van Vlissingen is niet van dien aard dat dat standpunt verlaten kan worden, gaf ze de leden van de Commissie Kadernota donderdag mee.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Opa en kleindochter winnen sjezenrijden Folkloristische dag IJzendijke
    PREMIUM

    Opa en kleindoch­ter winnen sjezenrij­den Folkloris­ti­sche dag IJzendijke

    IJZENDIJKE/ZOUTELANDE/DOMBURG - Tijdens de jaarlijkse Folkloristische dag in IJzendijke mochten 20 ringrijders en 5 sjezencombinaties een demonstratie verzorgen. Bij de sjezenrijders gingen Femke Dingemanse en haar opa Jan Jakobsen er met de 1e beker vandoor. De boerenronde werd gewonnen door Gert en Truus Langebeeke. Bij de ringrijders won Sebastiaan Sturm de 1e beker door alle 21 ringen mee te nemen. De 2e beker was voor Bram van Boxel , de 3e beker voor Julia Cruq en de 4e beker mocht Teun Dingemanse mee naar huis nemen. Joery van Stee won de pollepel.