Volledig scherm
De Scalda-scholieren werken aan de houten brug over de Westkapelse Kreek © Annemarie Zevenbergen

'Die brug hoort bij Westkapelle'

WESTKAPELLE - De houten brug over de Westkapelse Kreek wordt nu opgeknapt door Scalda-scholieren. "Nee, pak de grote aggregaat maar.

Die kleine trekt het vast niet," suggereert docent Jan Minderhoud maandagmiddag. "Stroom is hier een beetje lastig", grinnikt hij. Minderhoud begeleidt een groep van negen Scalda-scholieren die de houten brug over de Westkapelse Kreek, ter hoogte van de Grindweg, onder handen nemen. Een thuiswedstrijd voor de docent die in Westkapelle woont. "Ik weet niet beter dan dat de brug, hij is 26 meter, er ligt. Er zijn hier heel veel trouwfoto's gemaakt. Mijn ouders hebben dat ook gedaan."

'Hij hoort bij het dorp'

De negen jongens van het tweede leerjaar weg- en waterbouw zijn druk in de weer met de liggers, leuningen en het brugdek. Uit één van de geparkeerde auto's dendert muziek.

"Niet voor z'n tijd", becommentarieert Westkappelaar Dave Kleinepier, staand aan de voet van de deels gedemonteerde brug. Samen met vrouw en hond bekijkt hij hoe de leerlingen de brug een nieuw leven geven. "We waren aan het wandelen en hoorden muziek. Prima dat ze dit zo doen. Die brug hoort echt bij het dorp net als de tank en de torens."

De materiaalkosten worden nu gedeeld door dorpsraad en Staatsbosbeheer. De school levert de arbeid.

Lees het hele verhaal in de PZC van dinsdag.

Volledig scherm
Eén van de Scalda-scholieren op de houten brug over de Westkapelse Kreek © Annemarie Zevenbergen
Volledig scherm
De Scalda-scholieren werken aan de houten brug over de Westkapelse Kreek © Annemarie Zevenbergen
Volledig scherm
Het bruggetje over de kreek wat je in menig trouwalbum tegen zult komen! © Anne Wisse