Zo'n 34.000 mensen kunnen dankzij een gerechtelijke uitspraak mogelijk geld terugkrijgen dat deurwaarderskantoor GGN hen in rekening bracht.
Volledig scherm
Zo'n 34.000 mensen kunnen dankzij een gerechtelijke uitspraak mogelijk geld terugkrijgen dat deurwaarderskantoor GGN hen in rekening bracht. © Getty Images

Deurwaarder GGN stuurde 34.000 mensen onterecht nota voor ‘ambtelijke kosten’

VLISSINGEN - Een meevaller voor mensen met schulden die gedagvaard zijn voor de 'digitale rechter’ e-Court. Het Amsterdamse gerechtshof heeft bepaald dat deurwaarders bij een dagvaardiging voor e-Court geen  ‘ambtelijke kosten’ mogen rekenen. 

  1. ‘Het is hier hartstikke veilig’: Vught maakt zich nauwelijks druk over de zware jongens-gevangenis
    PREMIUM
    REPORTAGE

    ‘Het is hier hartstikke veilig’: Vught maakt zich nauwelijks druk over de zware jon­gens-gevangenis

    Op de plaats waar in Vlissingen een nieuwe marinierskazerne was gepland, verrijzen binnen een paar jaar een Extra Beveiligde Inrichting (EBI) en een zwaarbewaakt gebouw waar langslepende rechtszaken kunnen worden gevoerd. In Zeeland is er scepsis. Brengt die aanwezigheid van ‘s lands grootste criminelen geen gevaar en overlast voor de omgeving met zich mee? In Vught, waar al 27 jaar de enige EBI staat, spreken ze geruststellende woorden. ,,Je bent hier hartstikke veilig.”