Volledig scherm
De vier dames van LOS Muziektheater naderen de dertig en stellen zichzelf allerlei levensvragen in de komedie VAST.

Dertigers zoeken naar antwoorden

Is vastigheid een droom of juist een nachtmerrie? Dat vragen de vier dames van LOS Muziektheater zich af in de show Vast. Na optredens in onder andere Gelderland, Groningen en Noord-Holland staan de meiden vandaag en morgen op podia in Zeeland.
Nu Femke Vernij, Charlotte Waardenburg, Kim de Fuijk en Dookje Engelhard uit Arnhem rond de dertig zijn, vinden ze het tijd om volwassen te worden. Al durft alleen Vernij haar ware leeftijd te vermelden op hun website (29). De rest antwoordt op de vraag 'geboren' met: ja, 21 augustus en 3 april lang lang geleden. In hun nieuwe voorstelling VAST proberen de vier (bijna) dertigers zich staande te houden op hoge hakken terwijl ze belangrijke keuzes moeten maken. En een antwoord proberen te vinden op de vraag: is VASTigheid uiteindelijk hun droom of juist een nachtmerrie?

De vier vriendinnen leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding Muziektheater aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. In mei 2006 deden ze hun allereerste optreden samen, in 2009 besloten ze te starten met Stichting LOS Muziektheater. Ze deden mee aan verschillende cabaretfestivals en treden sindsdien op in theaterzalen in heel Nederland.

Ode aan alle piemels

Na hun voorstellingen Lijf On Stage, FCKD en Total LOS komen de vrouwen nu met hun vierde voorstelling, VAST. In hun vorige shows zongen ze nummers als The Vagina Song, Vuile Slipjes en Ode aan alle piemels, terwijl ze in palen hingen en in sexy Bob de Bouwerpakjes dansten. Ook de nieuwe voorstelling belooft weer vol hilariteit, muzikaliteit en fysieke uitspattingen te zitten. Volgens de recensies is het een geweldige, pakkende show vol humor met mooie scherpe randjes, maar ook vertederende liedjes.

De voorstelling VAST van LOS Muziektheater is vrijdag 18 november in Klein Theater De Verwachting in Ritthem. Beide voorstellingen beginnen om 20.15 uur.