Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Lex de Meester

Dertienjarige Stijn de Visser steekt dertig ringen

ZOYTELANDE - Dit weekend stonden er vijf wedstrijden op de agenda van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. De koppelwedstrijd in Zoutelande was een gezellige dag met als winnaars Piet Ovaa en Anouk Lampert. 

Zij lieten de andere zeventien koppels achter zich. De dertien-jarige Stijn de Visser werd persoonlijk dagkampioen. Hij stak voor het eerst in zijn loopbaan dertig ringen. Er reden twee debutanten mee, Amy Wisse (zeven ringen) en Lilian Mesie (negen ringen). De pollepel werd gewonnen door het koppel Martine Mesie en Bart Jobse. De hoofdprijzen voor de versiering waren voor Melissa Mesie en Marco Janse.

In Ritthem reden acht koppels de jaarlijkse sjezenwedstrijd. Irina Trujillo en Koos Zijl wisten als enige alle 75 ringen te steken en wonnen de wedstrijd. Gevolgd door Adrie Buijs en Linda Minderhoud met 74 ringen. De derde plaats ging naar Jan Wisse en Leaticia den Boer met 73 ringen. De boerenronde werd gewonnen door Levi de Witte en Daphne Machielse. De prijs voor de mooiste combinatie ging naar Johan en Angelina Cevaal, dit koppel won ook de prijs voor de mooiste klederdracht.

In Gapinge was Zeeuws Kampioen Sebastiaan Sturm weer ijzersterk en won de wedstrijd. Hij stak samen met Andre van Maldegem en Dennis Willeboordse alle dertig ringen. De eerste beker werd wel een prooi voor Willeboordse. De pollepel werd op tien mm gewonnen door Moniek Corbijn.

De Oostkapelse Ringrijders Vereniging hield, ter ere van de onthulling van het standbeeld voor Zora van Eindje de Rondte, een Ringrijwedstrijd. De nieuwbouwwijk Zeeduinse Poort (hier staat het beeld) is gebouwd op de grond dat Zora Nationaal Kampioen 1956 trekpaardmerries, eigendom van J. Maljaars JZN) heel haar werkzame leven de grond heeft bewerkt. De wedstrijd werd op het dorp verreden en gewonnen door Kevin Maljaars. Sjoerd Blaas won de puntenkoers om het beeldje.

Een twintigtal rijders nam deel aan de wedstrijd van Ringrijders Vereniging Zuid Beveland tijdens de Fair bij Nieuw Sande in Ovezande. Dit keer weer twee debutanten: Anne Cabboort en Tim Tramper, die beiden aantoonden beloften voor de toekomst te zijn. Jasper van der Maas werd de winnaar van deze wedstrijd. Hij stak ‘Volle bak’ twintig ringen uit twintig beurten. De Pollepel werd gewonnen door zijn jongere broer Diederik van der Maas.

Kijk voor meer informatie op www.ringrijden.nl.