De sloop is in volle gang
Volledig scherm
De sloop is in volle gang © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

De Wijde Landen bestaat niet meer

DISHOEK - De slopers vorderen goed bij het neerhalen van hotel De Wijde Landen in Dishoek. Op de plaats waar ooit landhuis De Wijde Landen stond en daarna het hotel ligt nu vooral veel puin. Binnenkort is dat ook weg want op 12 maart wordt de eerste paal geslagen voor de bouw van het nieuwe hotel Zeeuws Licht.  

Dat gaat rond Hemelvaart 2021 open en bestaat dan uit drie gebouwen, allen genoemd naar schilders die vorige eeuw de roem van het Zeeuwse licht bezongen: Mondriaan, Toorop en Chabot, waarin 27 hotelkamers, veertig appartementen,  een restaurant en een ruime lobby komen.

  1. T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’
    PREMIUM

    T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’

    VLISSINGEN - Je kunt als ondernemer bij de pakken neer gaan zitten door de coronacrisis, maar daar wil Roxane van den Berg niet aan. De eigenaresse van modezaken Manhattan Domburg en Manhattan Vlissingen komt daarom met een naar eigen zeggen ‘warm, eenvoudig, maar toch alles verbindend ‘feel-goodidee’: T-shirts met uitnodigende Nederlandse, Duitse en Engelse teksten. ,,Om toeristen straks het beste welkom-teruggevoel ooit te geven.”