Sophie Kroes en Gerda Ie in een geanimeerd gesprek.
Volledig scherm
Sophie Kroes en Gerda Ie in een geanimeerd gesprek. © Ruben Oreel

De scouting op kerstbezoek in verpleeghuis Willibrord

MIDDELBURG – De negenjarige Sophie Kroes en de 87-jarige Gerda Ie hadden het zaterdagmiddag goed samen. De jonge Middelburgse was samen met andere scouts van de Lutemgroep naar verpleeghuis Willibrord in Middelburg gekomen om zelf gemaakt kerstkaarten en koekjes uit te delen aan de bewoners.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Tank op de dijk van Westkapelle staat weg te roesten
  PREMIUM

  Tank op de dijk van Westkapel­le staat weg te roesten

  WESTKAPELLE - De tank van Westkapelle roest weg omdat hij al jaren niet wordt onderhouden. De Stichting Cultuurbehoud Westkapelle wijst met een beschuldigende vinger naar de gemeente. ,,Ze blijft in gebreke.” Daardoor is de stichting bang dat het niet lang meer duurt voor die tank te gevaarlijk is om te laten staan. Dat zou volgens secretaris Jan Kaland van de stichting een groot verlies betekenen. ,,Die tank maakt onlosmakelijk deel uit van het oorlogsmonument van Westkapelle. Is van zeer groot historisch belang en ook een toeristische trekpleister.”
 2. ‘Slecht onderhoud straten in Zoutelande zorgt voor problemen’
  PREMIUM

  ‘Slecht onderhoud straten in Zoutelande zorgt voor problemen’

  ZOUTELANDE - Joep Maas en zijn buren zijn het beu dat verkeer te hard door de Langendam in Zoutelande rijdt. Het gaat volgens hen vooral om vrachtverkeer en bestelwagens die zich niets aantrekken van de snelheidsbeperkingen. Daarom hebben ze zelf maar een aantal borden opgehangen om de chauffeurs eraan te herinneren dat 30 km per uur echt de maximale snelheid is. Want te hard rijden in combinatie met het slechte wegdek van de Langendam, zorgt ervoor dat er schade ontstaat aan onze huizen, zegt Maas.