Volledig scherm
PREMIUM
Scheldestraat, verzamelplaats van culturen. © Lex De Meester

De Scheldestraat in Vlissingen rommelt niet, maar bruist

Het rommelt niet meer in de Scheldestraat in Vlissingen, het bruist van het leven. De winkeltjes in de meest internationale straat van Zeeland floreren. Er is nog wel wat te mopperen, natuurlijk. Het blijft Vlissingen. ,,We horen er niet bij.”

Het voelt als een stiefmoederlijke behandeling. Gemeentewerkers die doodleuk wat van de mooiere stoeptegels uit de straat lichten omdat ze er elders tekort komen. Het gebeurt, in de Scheldestraat in Vlissingen. Zwarte klinkers ervoor in de plaats, wie zegt er wat van? Nou, de winkeliers bijvoorbeeld. ,,Deze straat mag wel wat aandacht krijgen van de gemeente.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Fietse, ete, praote en luustere
    PREMIUM
    STREEKTAAL

    Fietse, ete, praote en luustere

    Het ei wat moeite gekost, mè dit jaer bin’k overtuugd geraekt van een twi-tal zâken, die ‘k lang anders zag. Saemen mee m’n vrouwe bin ik noe de gelukkige bezitter van een fiets mee ondersteuning. Lang docht ik, dâ zôies niks vô mien was, ik was er nie an toe zôgezeid. M’n vrouwe en de fietsenverkoper uut Disoek ebbe me over de streep haele. Joeng en oud kunne gewoon gebruuk maeke van de moderne mogelijkheden die d’r bin op fietsgebied. Je rie waerlijk mee vee plezier en je oeft d’r echt nie lui van t’oren. Ik wete, dâ iedere vergelieking mank haet, mè vroeger hienge mien ouwers nè Goes mee openbaer vervoer. Dat kan nog, mè ik gae mee d’n auto. Nie omda’k er an toe bin!