Volledig scherm
© Stichting Passie van Souburg

De Passie van Souburg schuift een jaartje op naar 2021

OOST-SOUBURG - De Passie van Souburg is een jaartje uitgesteld. Het lijdensverhaal van Christus komt niet op 5 april 2020, maar op 28 maart 2021 over het voetlicht in Oost-Souburg.

De organisatie vreest dat het grootschalige passiespel financieel niet op korte termijn is rond te breien. Door het op The Passion van de EO gebaseerde spektakel een jaar op te schuiven, verwachten de initiatiefnemers tijd genoeg te hebben voor het vinden van (grotere) sponsors en gulle gevers. Woordvoerster Corrie Marteijn meldde deze week dat de meeste mensen die zich al opgaven als zanger/acteur of voor een rol achter de schermen bij de Passie betrokken blijven.

Dat de Passie in Souburg leeft, bleek onder meer uit een groot aantal kleinschalige acties tijdens fancy fairs en markten. Jam en kaarsenstandaards werden exclusief voor de Passie gemaakt en verkocht. De voorbereidingen gaan gewoon door, bevestigde Marteijn, die de droom om het passiespel in Souburg op te voeren nog niet laat varen. Ze hoopt en verwacht dat de Passie van Souburg op Palmpasen 2021 in volle glorie wordt opgevoerd.

Volledig scherm
Corrie Marteijn, initiatiefneemster van Passie van Souburg. © René Hoonhorst
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement