Walter van Beusekom (links) en Francis Latusia bij Het Palet, dat sinds 2001 als wijkcentrum draait met vrijwilligers.
Volledig scherm
PREMIUM
Walter van Beusekom (links) en Francis Latusia bij Het Palet, dat sinds 2001 als wijkcentrum draait met vrijwilligers. © Dirk Jan Gjeltema

De mensen van Het Palet passen niet in De Combinatie: met vijf bingokaarten op een zittribune?

VLISSINGEN - Schreeuwende kinderen en te kleine ruimtes die niet passen bij de activiteiten. Multifunctioneel centrum De Combinatie is geen plek om de activiteiten van buurtcentrum Het Palet in Vlissingen naar te verhuizen. ,,Moeten onze ouderen met vijf bingokaarten op de trap gaan zitten?”

 Francis Latusia en Walter van Beusekom van het kernteam van vrijwilligers dat Het Palet aanstuurt, voelden zich nogal overvallen door het collegevoorstel van de gemeente Vlissingen om het buurthuis in het Middengebied dit jaar te sluiten en te slopen. De voormalige kleuterschool uit 1952 is in redelijke staat van onderhoud, dankzij de vrijwilligers, maar het gebouw verduurzamen wordt te kostbaar, vindt de gemeente. ,,Wij dachten dat we nog aan het onderhandelen waren. We zouden de jaarcijfers krijgen van de vaste lasten. Wij willen wel huren", zegt Latusia. ,,Maar de gemeente stelt steeds alles uit als we om stukken vragen. En nu dit.”

  1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
    PREMIUM
    reportage

    Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

    ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.