Volledig scherm
© Thinkstock

De Lonneboot in Nieuw- en Sint Joosland krijgt het steeds benauwder

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Samenwerkingsschool De Lonneboot in Nieuw- en Sint Joosland kampt met een groeiend gebrek aan ruimte.

De dorpsschool heeft er in 2014 al een unit bij gekregen. Nu is er weer te weinig ruimte. Voor de zomervakantie van dit jaar heeft de school weer om uitbreiding gevraagd bij het gemeentebestuur van Middelburg. "Het is een eerste signaal, omdat we blijven groeien", zegt directeur Gert Dorleijn. "Een oplossing hebben we zelf ook niet. Alles wat we er aan ruimte bij krijgen, een vaste aanbouw of een tijdelijke unit, gaat ten koste van het schoolplein. We vragen de gemeente met ons mee te denken."

Mortiere

Na de samenvoeging van de openbare en de protestants-christelijke scholen in het dorp in 1995 telde De Lonneboot honderd leerlingen. Dankzij de nieuwbouwwijk Mortiere groeit de school echter al jaren. En die groei stopt niet. Dorleijn: "De afgelopen jaren kregen we er telkens ongeveer tien leerlingen bij. Dit jaar op 1 oktober hebben we 147 kinderen. En 35 procent daarvan komt uit de Mortiere. Bovendien hebben we aardig wat gezinnen waarvan het eerste kind bij ons zit. De groei gaat de komende jaren dus door."