Zo'n vijftig dansers gingen drie uur lang los op Zumba in het Arsenaaltheater voor het goede doel, Dromen voor Duchenne.
Volledig scherm
Zo'n vijftig dansers gingen drie uur lang los op Zumba in het Arsenaaltheater voor het goede doel, Dromen voor Duchenne. © Claudia Sondervan

Dansen voor Duchenne geeft 1800 euro aan Souburgse stichting

VLISSINGEN - De Souburgse stichting Dromen voor Duchenne van Frank van Ieperen heeft sinds vandaag ruim 1800 euro meer te besteden om droomwensen van Duchenne-patiënten te verwezenlijken. Dit is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van sportvereniging Dios Souburg en Zumbapassie, de dansschool van Leida Willaart. 

Veertig Dios-turners gaven begin oktober een demonstratie weg in sporthal Baskensburg en zo’n vijftig dansers dansten zondag drie uur non-stop een Zumbathon, geleid door zes Zumba-instructeurs in het Arsenaaltheater in Vlissingen. Met deelnamegelden en sponsoring kwamen ze tot het bedrag. 

Het was de zesde Zumbathon voor de spierziekte Duchenne spierdystrofie. Vijf keer ging de opbrengst naar het landelijke fonds voor de degeneratieve ziekte, ditmaal werd het lokale fonds van Van Ieperen, zelf Duchennepatiënt,  gekozen. De koppeling met Zumbapassie is ontstaan door de vriendschap van zumba-instructeur Leida Wallaart en Nathasha , moeder van de nu elfjarige Jarne. Jarne kreeg op zijn vijfde de diagnose Duchenne. ,,Natasha komt al zes jaar vanuit Yerseke naar Vlissingen om haar zinnen te verzetten met zumba", vertelt Leida. Jarne was er zondag zelf niet bij, vanwege een geboortefeest in de familie.

Tijdens de zumbathon in het Arsenaaltheater maakte Joost de Goffau bekend dat de jongerenserviceclub Rotaract Zeeland het volgende sponsorevenement voor Duchenne opzet: een après ski voor het goede doel op vrijdag 7 februari.

  1. T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’
    PREMIUM

    T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’

    VLISSINGEN - Je kunt als ondernemer bij de pakken neer gaan zitten door de coronacrisis, maar daar wil Roxane van den Berg niet aan. De eigenaresse van modezaken Manhattan Domburg en Manhattan Vlissingen komt daarom met een naar eigen zeggen ‘warm, eenvoudig, maar toch alles verbindend ‘feel-goodidee’: T-shirts met uitnodigende Nederlandse, Duitse en Engelse teksten. ,,Om toeristen straks het beste welkom-teruggevoel ooit te geven.”