Dancefestival City of Dance in Middelburg: een heel weekend feesten

VIDEO / update zondagMIDDELBURG - Duizenden festivalgangers gingen dit weekend uit hun dak op festival City of Dance in Middelburg. Ze genoten van optredens van tweehonderd artiesten op zeven podia.

Volledig scherm
Dansen bij het hoofdpodium © Cornelleke Blok

Net nadat de deuren zaterdagmiddag open gaan valt er een flinke bui, maar daarna laat de blauwe lucht zich zien. Met de zon stromen ook de festivalgangers toe. De bezoekers, voornamelijk twintigers en dertigers, kunnen dansen op de muziek van bekende artiesten als Jay Hardway, Pig&Dan en Roberto Capuano.

Voor Amy de Bruijn (23) uit Middelburg maakt het niets uit wie er op het podium staan. Ze danst zaterdagmiddag met haar vriendinnen bij DJ Naffz. ,,Ik heb mijn kaartje meteen gekocht toen de verkoop begon. Toen was nog niet bekend welke artiesten zouden komen. Ik kom hier al een paar jaar, en het is altijd leuk: er heerst een relaxte sfeer en je kunt lekker jezelf zijn.” Voor Jamie de Wit uit Goes is City of Dance elk jaar vaste prik. ,,We gaan elk jaar met hetzelfde groepje. We zijn allemaal druk met werk en school, maar dit weekend zijn we samen.” Kirsten Janssen (23) uit Middelharnis wist tot zaterdagochtend nog niet zeker of ze naar City of Dance zou gaan. ,,Toen ik zag dat het niet ging regenen, heb ik pas een kaartje besteld. Ik heb geen idee welke DJ’s komen. Ik ben blij dat ik gegaan ben. Wat een relaxte sfeer!”

Volledig scherm
Melvin Bliek laat zich zondagmiddag scheren op City of Dance © Cornelleke Blok

Ondanks de harde beats heerst zondagmiddag rust in de ‘Garden of Senses’. In deze hoek van het festivalterrein zitten op hooibalen, genieten van een massage, of roken waterpijp. In de barbershop kunnen mannen zich laten scheren. Melvin Bliek uit Oost-Souburg laat zich dat geen twee keer zeggen. ,,Het leek me wel lekker, en het is nog gratis ook!”

Volledig scherm
Danseressen bij City of Dance © Cornelleke Blok

De organisatoren hebben werk gemaakt van de aankleding van het festivalterrein, dit jaar voor het eerst op een nieuwe locatie aan de rand van Middelburg. Het hoofdpodium ziet er kunstzinnig uit en is voorzien van kleurige doeken. Het publiek wordt regelmatig bedolven onder confetti. De organisatie van City of Dance moedigde festivalbezoekers aan zich zo gek mogelijk uit te dossen. De meeste jongeren houden het bij hun gewone uitgaanskleding. Wie zich ter plekke nog bedenkt, kan tegen betaling opblaasattributen, hoeden, brillen of slingers kopen bij één van de stands. Liefhebbers maken zelf bloemenkransen van verse bloemen in de ‘Garden of Senses’.

Volledig scherm
Marianne Maljers uit Middelburg heeft haar scootmobiel versierd. © Ruben Oreel

Marianne Maljers uit Middelburg – ‘iedereen noemt me Scratch’ – heeft flink werk gemaakt van haar outfit. Ze draagt een rode broek, rode hakken, een rood shirt en rode sieraden. Ze heeft haar scootmobiel versierd met een rode stierenkop en rode vleugels. ,,Ik heb dit speciaal gemaakt voor City of Dance. Ik wilde een stunt uithalen”, vertelt ze. ,,Puur voor de fun. Ik vind het leuk als mensen erop reageren.” Maljers is een bezoeker van het eerste uur. ,,Ik houd van het festival. De muziek is geweldig, de sfeer is goed, en ik kom altijd leuke mensen tegen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement