Grote ravage in de Morgenster.
Volledig scherm
Grote ravage in de Morgenster. © Lex De Meester

Daders vernieling Middelburgse kerk tonen berouw

VIDEOMIDDELBURG - De enorme vernieling van de Middelburgse kerk De Morgenster, is gepleegd door vier jongeren van 14, 17 en 20 jaar oud. Dat meldt de politie. De verdachten zijn verhoord en hebben bekend dat ze woensdagmiddag het interieur van de kerk gesloopt hebben. 

Volgens de politie geven de daders aan dat ze willen helpen met opruimen en dat ze hun excuses willen aanbieden. Ook zijn ze bereid de ontstane schade te vergoeden, voor zover dat kan. De politie meldt dat de intenties van de daders om dit op een juiste manier recht te zetten, goed zijn. Het openbaar ministerie zal zich buigen over de strafrechtelijke kant van de zaak.

Op klaarlichte dag is woensdag het interieur van de Morgensterkerk vernield. ,,Dit gaat verder dan baldadigheid. Dit is agressie, dit is vernielzucht”, sprak Rein van der Kluit van de Protestantse Gemeente Middelburg toen de vernielingen ontdekt waren. De vloer van de Morgensterkerk lag bezaaid met glas en porselein. Meubilair en apparatuur zijn vernield en alles is besmeurd met verf. Vermoedelijk is een biljartbal gebruikt om deuken te gooien in de pijpen van het kerkorgel. Op de muren zijn omgekeerde davidssterren geschilderd, en 666, het getal van de duivel.

Of de daders zichzelf hebben gemeld bij de politie en of zij al contact hebben gehad met de beheerders van de kerk, kon de politie maandagavond niet zeggen.