Volledig scherm
© Thinkstock

Da-Xin Vlissingen kreeg restaurant niet meer gevuld

VLISSINGEN - Te weinig klandizie heeft het Vlissingse restaurant Food Republic Da Xin de kop gekost. ,,We hebben het deze zomer nog aangekeken, maar ook toen bleek het lastig om de 270 zitplaatsen gevuld te krijgen”, laat een medewerkster weten.

Het pand aan het Beursplein in Vlissingen is per 8 september gesloten en te koop gezet. Het bovengelegen hotel is nog in bedrijf tot het gebouw verkocht wordt. De familie Hu zat 36 jaar in het pand. In 1983 namen ze het hotel over en in 2003 introduceerden ze de wok in hun restaurant. Dat concept, waarbij koks de maaltijden aan tafel bereiden, nam een vlucht en het restaurant groeide uit tot een begrip in Vlissingen.

Twee jaar geleden besloot het restaurant het over een andere boeg te gooien. Da-Xin ging dicht voor een verbouwing en de naam werd veranderd in Food Republic Da Xin. Chinees, Koreaans en Thais eten stonden er centraal. De kans dat de familie Hu nog een nieuw avontuur begint in Vlissingen is klein. De eigenaresse zou plannen hebben om te verhuizen naar Singapore.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement