Volledig scherm
Bij de intocht van Sinterklaas in Middelburg liepen op uitnodiging van de gemeente vorig jaar al roetveegpieten mee. © Lex de Meester

D66 Middelburg pleit voor ‘schoorsteenafdalers met verschillende niveaus van roetopbouw’

MIDDELBURG - Sintondersteuners. Schoorsteenafdalers. Met de nodige eufemismen probeert D66 in humorvolle bewoordingen de discussie over de intocht van Sinterklaas in Middelburg uit de sfeer van verwijten en polarisatie te trekken.

Het college van B en W en de Stichting Evenementen Middelburg kunnen het niet eens worden over de inzet van alleen roetveegpieten bij de intocht op 17 november. De SEM stopt daarom na ruim veertig jaar met de organisatie van de ontvangst van Sinterklaas.

D66 vindt dat jammer en doet een poging het college van B en W op andere gedachten te brengen. De fractie stelt voor ‘om voorlopig pieten met verschillende niveaus van roetopbouw in te schakelen’. En om daarna ‘een open discussie te voeren over het op termijn afbouwen van de mate van koolstofconcentratie op deze geliefde schoorsteenafdalers’.

Verandering hoeft niet van de ene op de andere dag plaats te vinden en geleidelijke inpassing kan over het algemeen op meer draagvlak rekenen, vindt D66 net als de SEM. Bovendien: ‘De vulling van Middelburgse kinderschoentjes zou niet moeten lijden onder de vaart der volkeren.’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement