Volledig scherm
Ad van de Kreeke. © Ruben Oreel

D66'er Middelburg eist opnieuw openheid over problemen Veiligheidsregio

MIDDELBURG - Raadslid Ad van de Kreeke (D66) legt zich er niet bij neer dat de Middelburgse gemeenteraad nog steeds niet weet wat er loos is bij de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ). In een serie vragen aan burgemeester Harald Bergmann dringt hij nogmaals aan op openheid.

Hij vraagt de burgemeester zelfs waar zijn loyaliteit ligt. De burgemeester is namelijk ook lid van het bestuur van de VRZ en dat houdt een rapport over wat er mis is nog geheim. Het is maart dit jaar overhandigd aan het bestuur en lekte eind juni via deze krant uit. Toen bleek dat er grote problemen waren bij de VRZ. In het bijzonder rondom het functioneren van directeur Gerrie Ruijs.

  1. Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    MIDDELBURG – Er is geen enkel concreet bewijs dat de Middelburger R.Z. een Syriëganger is, aldus advocaat Bart Nooitgedagt. Toch staat de 22-jarige Middelburger morgen, donderdag, voor de rechtbank omdat het Openbaar Ministerie (OM) hem daarvan verdenkt. De oud-leerling van het CSW zou in 2012 of 2013 een trainingskamp hebben bezocht van Islamitische Staat (IS) of Jabhat al-Nusra, een organisatie die gelieerd is aan Al Qaida. Oktober vorig jaar probeerde hij, aldus het OM, opnieuw naar Syrië af te reizen. Tijdens die poging werd hij in de trein in Duitsland aangehouden.