Volledig scherm
Kris van Wezel in de deuropening van Stichting Droom. © Ruben Oreel

Curator wil geld zien van oud-directeur failliete stichting Droom in Vlissingen

VLISSINGEN - Oud-directeur Kris van Wezel van Stichting Droom in Vlissingen is persoonlijk aansprakelijk gesteld voor de tekorten in het faillissement van de stichting. Curator Peter Buijs vindt dat onbehoorlijk bestuur tot het bankroet leidde.

,,De bestuurder heeft steken laten vallen", stelt Buijs. De jaarstukken na 2013 bestaan niet en de boekhouding is niet compleet. Van Wezel wijt dat aan een geschil met accountant Hanco Mathijsse over betaling en levering van de jaarstukken. Tot nu toe hebben zich schuldeisers gemeld voor ruim 56.000 euro. Buijs verwacht dat er nog eisers komen. 

Bijvoorbeeld het Oranjefonds, een van de maatschappelijke fondsen die grote bedragen subsidie in Droom staken voor projecten waarvoor geen verantwoording is afgelegd door die incomplete boekhouding. Dan loopt het tekort op boven de ton. Aan de boedel en tegoeden van Droom heeft de curator net 4000 euro bij elkaar gekregen. Dat geld is zijn vergoeding voor de uren die hij in de afhandeling steekt. Dat zijn er inmiddels ruim zestig.

Verzekering

Van Wezel zegt nuchter te blijven onder het verwijt. ,,Ik verwachtte dat wel. Ik heb het in handen gegeven van mijn verzekering, die zal de regie wel pakken." Afhankelijk van het verweer van Van Wezel komt er een procedure voor de rechtbank en een oordeel van de rechter. Dat kan met gemak twee jaar duren, omdat de overheid garant moet staan voor de procedurekosten. Daarna is het nog niet afgelopen, kondigt Van Wezel aan: ,,Mocht ik veroordeeld worden, klagen wij de boekhouder en de gemeente Vlissingen aan voor hun rol in deze zaak."   

Huur

De gemeente Vlissingen is één van de schuldeisers. Die vraagt nog 503 euro huur voor april van dit jaar voor het gebouw 't Vlot aan de Bloemenlaan waar Droom actief was. Droom gaf maatschappelijke ondersteuning, er was een schoonheidssalon en een naaiatelier. Daarnaast huurden buitenschoolse kinderopvang Kiddo'z, stichting Dunya, stichting Budgethulp, advocaat en tot 2017 toezichthouder van Droom Rinus Wouters, de Boekenboog en tweedehands kledingzaak 't Hoekje er ruimte. Die onderhuurders verlieten het gebouw eind maart. De Droom-vrijwilligers vertrokken een maand eerder, nadat Van Wezel het faillissement had aangevraagd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement