Volledig scherm
In het ontwerp van de CSW kan een huis overdag op elk moment gebruikmaken van zonne-energie. © Thinkstock

CSW Walcheren in finale kunst- en techniekwedstrijd

MIDDELBURG - De Christelijke Scholengemeenschap Walcheren uit Middelburg staat met het project Cirkel Sunny House in de finale van de internationale kunst- en techniekwedstrijd Artcadia.

Artcadia is een landelijke techniek- en kunstwedstrijd voor leerlingen uit de tweede klassen Havo en VWO. De deelnemers (128 scholen uit Nederland en België) mochten aan de slag met het thema 'een fictieve toekomststad in 2080'. De scholen stuurden in totaal 323 maquettes, schilderijen, multimediaprojecten en andere creatieve uitingen in. CSW Walcheren uit Middelburg behaalde, samen met nog elf andere scholen, de finale van Artcadia. Hun inzending heet ‘Cirkel Sunny House’. Het is een maquette van een draaiend huis, zodat op elk moment van de dag gebruikgemaakt kan worden van zonne-energie. CSW gaat nu strijden om de winst tijdens de finale op 11 april in het Evoluon in Eindhoven. 

Warschau

Artcadia wordt voor de tiende keer gehouden en is een initiatief van Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM),  advies- en ingenieursorganisatie Arcadis en Canon Nederland. Een professionele vakjury kiest het meest creatieve, originele, technische en best gepresenteerde project. De winnaar wint een reis naar Warschau.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement