Het nieuwe college van Veere, vlnr Pieter Wisse (CDA), Chris Maas (PvdA/GL) en Adri Roelse (DTV)
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe college van Veere, vlnr Pieter Wisse (CDA), Chris Maas (PvdA/GL) en Adri Roelse (DTV) © Dirk Jan Gjeltema

Coronacrisis lijkt ambitieuze plannen van nieuwe Veerse politiek nu al te dwarsbomen

AnalyseHet nieuwe Veerse college is aan de slag gegaan met een ambitieus programma. Nu het coronavirus echter steeds heftiger huishoudt is het maar de vraag wat er van al die plannen daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Want daar is geld voor nodig, en daarvan komt juist in Veere nu een stuk minder binnen.

Ruim een maand geleden trok de fractie van DTV de steun in aan de coalitie waarin ze samenwerkte met SGP/CU en VVD. Als snel vonden PvdA/GL, CDA en DTV elkaar en stelden een nieuw collegeprogramma op voor de komende twee jaar. Het is een ambitieus programma waarbij de drie fracties nadrukkelijk aangeven dat ze de betrokkenheid van de inwoners willen versterken, de balans tussen toerisme en leefbaarheid herstellen, duurzamer willen zijn en ervoor zorgen dat in de verschillende dorpen goede scholen, dorpshuizen en gymzalen komen. 

  1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
    PREMIUM
    reportage

    Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

    ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.